-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce4
-
Celkový čas60 min
Luštěniny jsou oblíbené nejen díky svým zdravotním benefitům, při správné přípravě i výborně chutnají. Jednoduchá hrachová kaše dokáže potěšit i náročnější strávníky. Pro milovníky masa jídlo doplňte opečenou klobáskou.
Hrachová kaše Pohlreich je snadná na přípravu a Z. Pohlreich doporučuje používat výhradně hrách půlený, který je rychlejší na přípravu. Pro doplnění chutí je v kuchařce také uvedená anglická slanina s cibulí. Já připravuji kaši ze zeleného loupaného hrachu, ale můžete použít i žlutý.
Suroviny na hrachovou kaši Pohlreich
- 250 g loupaného půleného hrachu
- 2 lžíce sádla / oleje
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 1 lžička hladké mouky
- 200 ml vody / vývaru
- 2 stroužky česneku
- lžička sušené majoránky
Postup přípravy hrachové kaše od Pohlreicha
- Hrách propláchněte studenou vodou a zbavte případných nečistot. Dejte ho do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený a vodu přiveďte k varu. Vodu nezapomeňte lehce osolit. Hrách na mírném ohni vařte pod pokličkou 45 minut.
- Mezitím si na pánvičce rozehřejte sádlo nebo olej, přidejte cibuli najemno. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte lžičku mouky a nechte ji zpěnit. Vše zalijte vývarem nebo vodou a nechte společně provařit.
- Jakmile je hrách uvařený, slijte ho a smíchejte se zahuštěným vývarem. Přidejte prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku, vypněte plotýnku a nechte už jen prohřát. Poté vše rozmixujte dohladka.
- Pro zlepšení chuti si slaninu na kostičky lehce orestujte na volné pánvi a do kaše ji vmíchejte. Můžete si také orestovat cibuli na kolečka dozlatova a tou kaši ozdobit.
- Hotovou kaši podávejte s kyselými okurkami, volským okem nebo opečenou klobáskou.
Chutnala vám hrachová kaše Pohlreich? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Hrachová kaše Pohlreich
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review