Hrachová kaše Pohlreich

Hrachová kaše Pohlreich
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    60 min

Luštěniny jsou oblíbené nejen díky svým zdravotním benefitům, při správné přípravě i výborně chutnají. Jednoduchá hrachová kaše dokáže potěšit i náročnější strávníky. Pro milovníky masa jídlo doplňte opečenou klobáskou.

Hrachová kaše Pohlreich je snadná na přípravu a Z. Pohlreich doporučuje používat výhradně hrách půlený, který je rychlejší na přípravu. Pro doplnění chutí je v kuchařce také uvedená anglická slanina s cibulí. Já připravuji kaši ze zeleného loupaného hrachu, ale můžete použít i žlutý.

Suroviny na hrachovou kaši Pohlreich

  • 250 g loupaného půleného hrachu
  • 2 lžíce sádla / oleje
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • 200 ml vody / vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • lžička sušené majoránky

Postup přípravy hrachové kaše od Pohlreicha

  1. Hrách propláchněte studenou vodou a zbavte případných nečistot. Dejte ho do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený a vodu přiveďte k varu. Vodu nezapomeňte lehce osolit. Hrách na mírném ohni vařte pod pokličkou 45 minut.
  2. Mezitím si na pánvičce rozehřejte sádlo nebo olej, přidejte cibuli najemno. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte lžičku mouky a nechte ji zpěnit. Vše zalijte vývarem nebo vodou a nechte společně provařit.
  3. Jakmile je hrách uvařený, slijte ho a smíchejte se zahuštěným vývarem. Přidejte prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku, vypněte plotýnku a nechte už jen prohřát. Poté vše rozmixujte dohladka.
  4. Pro zlepšení chuti si slaninu na kostičky lehce orestujte na volné pánvi a do kaše ji vmíchejte. Můžete si také orestovat cibuli na kolečka dozlatova a tou kaši ozdobit.
  5. Hotovou kaši podávejte s kyselými okurkami, volským okem nebo opečenou klobáskou.

Chutnala vám hrachová kaše Pohlreich? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Hrachová kaše Pohlreich

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.